Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

RENDEZVÉNYKATEGÓRIÁK


Doktori védések
MEAT rendezvények
Nem MEAT rendezvények
Összes kategória megjelenítése

Kongresszusok, rendezvények


Kategória: Összes rendezvénykategória

Hazai kongresszusok, rendezvények

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Endoped 2017

  Kedves Kollégák! Kedves ENDOPED Társaink! Kedves Barátaink!

  Korábban már meghívtunk Benneteket a 2017. májusában megtartandó ENDOPEDre, amit szervezési nehézségek miatt Debrecenből Hajdúszoboszlóra helyeztünk át.

  Most, hogy már tisztul felettünk az ég, ismételten megerősítjük ezt a meghívást. Az időpont változatlan, a hely talán még szebb is, mint a tavaly tervezett. Így ebben az évben Hajdúszoboszlón, a Hunguest Hotel Béke**** - ben várunk Mindenkit szeretettel, 2017. május 5-6. között.

  Azon munkálkodunk, hogy az ENDOPED és MEAT tagoknak az előző években megszokott módon a költségek teljes összegét szponzori támogatásokból tudjuk fizetni. A kísérő családtagok, ismerősök étkezését és szállását megrendelni a jelentkezési lapon lehet. A szolgáltatások ellenértékét a rendezvény helyszínén, a Hunguest Hotel Béke**** recepcióján tudjátok rendezni, távozáskor.

  A tudományos program összeállításában változatlanul, a hagyományokra alapozva az előző évekhez hasonlóan számítunk Mindenkire, így kérünk Benneteket, hogy már most gondolkozzatok érdekes eseteitek bemutatásán. A fiatalok megszólítása is örömteli lenne, jó lenne látni a feltörekvő fiatal endokrinológusok lelkesedését esetmegbeszélés és - megoldás közben. Tekintettel az idő rövidségére, megköszönve azoknak, akik már leadták előadás címeiket, kérnénk Mindenkit, hogy tegye meg ugyanezt a felszeghye@hotmail.com e-mail címen.

  Jelentkezési határidő az előadási szándék megadásával: 2017. április 14.
  Az előadás szerzőinek és az előadás címének bejelentését is 2017. április 14-ig kérjük.


  A szervezésben a Debreceni Egyetem Gyermekklinikája van segítségünkre, Szécsiné Kerekes Margó személyében.
  A jelentkezéseket várva, barátsággal:

  dr. Felszeghy Enikő
  a 2017. évi ENDOPED szervezője
  felszeghye@hotmail.com

  dr. Halász Zita
  az ENDOPED szekció elnöke

  Második értesítő >>

  Jelentkezési lap >>

  Szponzori megrendelő lap >>


  Rendezvény kezdete: 2017.05.05.
  Rendezvény vége: 2017.05.06.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Hajdúszoboszló, Hotel Béke

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Utrasound Meets Cytology - A Practical Course on the Manegement of Nodular Goiter

  2017. április 6-8-a között "Utrasound Meets Cytology - A Practical Course on the Manegement of Nodular Goiter" címmel egy 20 órás nemzetközi kurzust szervezünk Mátraházán, a Lifestyle Hotelben az Európai Pajzsmirigy Társaság támogatásával.

  A továbbképzés a pajzsmirigy ultrahang és citológia gyakorlati megvalósítására fókuszál. Így élő betegen történő ultrahang-vizsgálatra, a mintavétel modellen történő gyakorlására is lesz lehetőség. A kimerítő mikroszkópos gyakorlat alapja pedig egy 50,000 esetből történő válogatás. A szakmai anyagból ízelítőt mutat be a www.thyrosite.com. Itt egy havonta frissülő quiz-játékra invitáljuk az érdeklődőket. A játék két nyertese 200-200 Euro visszatérítést kap a részvételi díjból.

  A pajzsmirigy szakma vezető nemzetközi előadói fogadták el a meghívást. Az előadásokon többek között a molekuláris biológia, a sebészeti eljárást kiváltó alternatívákról és a Bethesda-rendszer gyakorlati alkalmazásáról is naprakész ismeretekre lehet szert tenni. Kevésbé gyakorlott kollégák számára egy előzetes internetes továbbképzésre lesz lehetőség a pajzsmirigy ultrahang és -citológia területén.

  A résztvevők száma 50 főben limitált. Ez egyrészt - reményeink szerint - szokatlanul barátságos és közvetlen légkört tesz lehetővé a résztvevők és a kurzus egész időtartama alatt jelen lévő előadók között. Másrészt az érdeklődők számára a korai regisztráció megfontolandó.
  Részleteket illetően a konferencia hivatalos honlapjait - http://www.uscyto.com >> és http://www.thyrosite.com >> - ajánljuk figyelmébe, másrészt a http://facebook.com/thyrosite >> oldalon is érdemes az új hírekre figyelni.

  Nagy Endre és Solymosi Tamás a szervezőbizottság tagja

  Rendezvény kezdete: 2017.04.06.
  Rendezvény vége: 2017.04.08.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Mátraháza, Lifestyle Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak (Budapest, 2017.04.01.)

  Tisztelt Kollégák!

  Az pajzsmirigybetegségek a lakosság 6-8 %-t érintik. Ez azt jelenti, hogy minden gyakorló orvos naponta találkozik ilyen betegekkel, azaz, ezen betegségek naprakész ismerete elengedhetetlenül fontos a gyakorlat szempontjából. Ezért 2017. április 1-jén megrendezzük a „Pajzsmirigybetegségekről – gyakorló orvosoknak” című szakorvos továbbképző tanfolyamunkat, amelyet elsősorban belgyógyászok és családorvosok számára tervezünk, de természetesen szívesen látunk minden kollégát.

  A tanfolyam helyszíne a Semmelweis Egyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika tanterme (1083 Budapest, Korányi Sándor u. 2/A.)

  A véglegees program letölthető ide kattintva >>

  Jelentkezési lap >>

  Reméljük, hogy a rendezvényünk megnyeri a tetszésüket és találkozunk 2017 áprilisában.

  Üdvözlettel:

  Prof. Dr. Lakatos Péter
  egyetemi tanár

  Dr. Takács István
  egyetemi docens


  Időpont: 2017.04.01.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek, Belgyógyászat
  Helyszín: Budapest

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MEAT Közgyűlés (Balatonfüred, 2017.03.17.)

  Tisztelt Tagtársunk, Kedves Kolléga!

  A Társaság vezetősége

  2017. március 17-én (pénteken) 17 óra 10 percre tűzte ki a
  Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság közgyűlését,


  amelyre meghívjuk, részvételére feltétlenül számítunk.


  Helyszín: 4. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT)
  Flamingó Wellness és Konferencia Hotel
  Balatonfüred, Széchenyi utca 16.

  Regisztrálás a közgyűlésre: 16 órától

  Javasolt napirend:

  1. Vezetőségi beszámoló

  2. Előző évről szóló számviteli beszámoló, javaslat az éves költségvetésre

  3. Vita a beszámolókról és a költségvetésről, szavazás elfogadásukról

  4. Egyebek

  A közgyűlés határozatképességéhez a tagok 50%-a +1 fő jelenléte szükséges. Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés nem lenne határozatképes, akkor a jogszabályok értelmében azonos napirenddel újra össze kell hívni. Ennek értelmében a - szükség esetén - megismételt közgyűlést 2017. március 17-én 17 óra 40 percre hívjuk össze a fenti helyszínre. A megismételt közgyűlés a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes.

  Aktív részvételére számítva, üdvözlettel

  Nagy V. Endre
  elnök

  Tóth Miklós
  főtitkár

  Horányi János
  pénztáros

  Időpont: 2017.03.17.
  Kategória: MEAT rendezvények
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Balatonfüred, Széchenyi u. 16., Flamingó Wellness és Konferencia Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)7. zágrábi postgraduális klinikai endokrinológiai továbbképző tanfolyam (2017.03.17-18.)

  Felhívjuk a figyelmet a 7. zágrábi postgraduális klinikai endokrinológiai továbbképző tanfolyamra (2017. március 17-18.).

  Jelentkezés és részletek >>

  A zágrábi tanfolyamot az Európai Endokrin Társaság (ESE) támogatja; programja mindig színvonalas szakmai, alacsony részvételi díjaival fiatal endokrinológusoknak is vonzó lehet.

  Rendezvény kezdete: 2017.03.17.
  Rendezvény vége: 2017.03.18.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Horvátország, Zágráb
  A rendezvény Web oldala: http://www.endokrinologija.com.hr/za-lijecnike/edukacije/postgraduate-training-course-clinical-endocrinology-zagreb-march-1718-2017

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)4. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyam (TETT) (Balatonfüred, 2017.03.16-18.)

  Tisztelt Kolléganő és Kolléga!

  Az MH Egészségügyi Központ II. Belgyógyászati Osztály Endokrin Részlege tisztelettel meghívja Önt 4. Tavaszi Endokrin Továbbképző Tanfolyamára.

  IDŐPONT: 2017. március 16 – 18.

  HELYSZÍN: Flamingó Wellness és Konferencia Hotel****
  8230 Balatonfüred, Széchenyi utca 16.

  KEDVEZMÉNYES JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2017. január 31.

  Céljaink változatlanok: igyekszünk átadni az endokrinológiával kapcsolatos legfrissebb ismereteket endokrinológusoknak, szakorvosjelölteknek, gyermekgyógyászoknak, nőgyógyászoknak, belgyógyászoknak, háziorvosoknak, PhD hallgatóknak (számukra is akkreditált a tanfolyam), és minden érdeklődőnek.

  A korábbi évekből jól ismert Quo vadis glandula thyreoidea és Hypophysis nap programja mellett bővebben foglalkozunk majd az endokrinológiai egyéb területeivel; így az új diagnosztikus lehetőségekkel, a jelen és közeljövő új gyógyszereivel, a legfrissebb endokrin irányelvekkel. Külön angol nyelvű blokkban hallhatunk előadásokat külföldi szaktekintélyektől, mindemellett mini-symposiumok is színesíti tanfolyamunkat. Remélem, a mellékelt program, a neves magyar és külföldi előadók felkeltik az Ön érdeklődését is.

  A tanfolyam tesztvizsgával zárul; sikeres vizsga esetén kreditpont („szakmai pont”) kerül jóváírásra, amely elbírálása folyamatban van.

  SZAKDOLGOZÓI Tanfolyam
  A 2013-ban és 2015-ben is megrendezett tanfolyam az endokrin munkacsoportokban dolgozó asszisztensnők, nővérek körében nagy sikert aratott. Ezért 2017-ben is szervezünk ilyen kurzust. Kérjük, tegyék lehetővé, illetve serkentsék és támogassák, hogy érdeklődő kolléganőik részt vehessenek ezen az akkreditált, egy napos programon, hiszen az endokrin team-munka megköveteli a szakdolgozók megfelelő képzettségét is.
  A részvételi díj 5000 Ft; várhatóan 20 kreditpont adható.

  A TETT helyszíne 2017-ben is a balatonfüredi Flamingó Hotel; a 4****+ szálloda a tudományos programok után a relaxációs lehetőségek széles skáláját biztosítja az ott szállást foglalóknak (részletesebben: http://www.flamingohotel.hu).

  Reméljük, részvételével Ön is hozzájárul a 4. TETT sikeréhez!

  Üdvözlettel:

  Dr. Kovács László PhD.
  c. egyetemi docens, részlegvezető főorvos
  főszervező

  ELŐADÓK RÉSZÉRE:
  Előadók részére a jelentkezési lap az alábbi oldalon érhető el: http://newinst.wixsite.com/4tett/dok >>
  A tesztvizsgához 1 db, 3 válaszos tesztkérdést is küldeni szíveskedjék, a helyes válasz feltüntetésével, a newirendezveny@newinstant.hu címre, 2016. december 20-ig!

  WEBOLDAL: http://newinst.wixsite.com/4tett >>

  Meghívó >>
  Jelentkezési lap >>
  Program >>


  Rendezvény kezdete: 2017.03.16.
  Rendezvény vége: 2017.03.18.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Balatonfüred, Hotel Flamingo
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wixsite.com/4tett

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)V. Budapesti Immunológiai Fórum (BIF5)

  Időpont: 2017. február 23-25.

  Helyszín: Park Inn by Radisson Budapest 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18.

  Kedvezményes jelentkezés határideje: 2016. december 15-ig meghosszabbítva.

  Tisztelt Kollégák!

  2009 óta 4. alkalommal szerveztük meg a Budapesti Immunológiai Fórumot (BIF). A BIF tanfolyamok célja a klinikai immunológia megértéséhez nélkülözhetetlen immunológiai alapfogalmak és az immunmoduláció különböző módszereinek áttekintése. A rendezvényeket követően számos pozitív vélemény érkezett, sokan jelezték, hogy várják a következő BIF-et, amit nagy örömmel szervezünk meg 2017-ben. Az immunológia rohamos fejlődése bőségesen kínál témát, amelyek tárgyalásához nemzetközileg is elismert szakembereket kértünk fel.

  A BIF5 témái:
  az immunológiai alapfogalmak áttekintése; differenciáldiagnosztika; gyógyszeinterakciók az immunológiában; immunlabor vizsgálatok; immunológiai kórképek patogenetikai és terápiás újdonságainak áttekintése; interdiszciplináris immunológia (bőrgyógyászat, endokrinológia, haematológia, infektológia, kardiológia, nephrológia, onkológia, pulmonológia és szemészet).

  Akkreditáció:
  A BIF5 belgyógyász, bőrgyógyász, endokrinológus, haematológus, infektológus, kardiológus, klinikai immonulógus és allergológus, nephrológus, onkológus, pulmonológus, reumatológus és szemész szakorvosok, valamint háziorvosok számára szabadon választható továbbképző rendezvény. Pontérték 40.

  Szeretettel várunk minden érdeklődő kollégát!

  Nagy György
  Géher Pál
  szervezők

  További részletes információk a BIF5 honlapján >>

  A rendezvény programja, jelentkezési lapja és a szállásfoglaló űrlap elérhető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2017.02.23.
  Rendezvény vége: 2017.02.25.
  Szakterület(ek): Allergológia, klinikai immunológia, Reumatológia
  Szervező: Dr. Nagy György
  E-mail: gyorgyngy@gmail.com
  Helyszín: 1138 Budapest, Szekszárdi u. 16-18., Park Inn by Radisson Budapest
  A rendezvény Web oldala: http://www.congress-service.hu/2017/bif/index.html

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)ESE Basic Science kurzus Budapesten (2017.02.08-10.)

  Felhívjuk a figyelmet a Budapesten 2017. február 8-10. között megrendezésre kerülő Európai Endokrin Társaság alapkutatási posztgraduális továbbképző tanfolyamára (http://www.esebasic2017.com). Korlátozott számban még lehet rá jelentkezni.

  Ismételten felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy az Európai Endokrinológiai Társaság tagdíjait 2017-tól jelentősen csökkentették azoknak, akik tagjai egy nemzeti endokrinológiai társaságnak, így a MEAT tagokét is. Az ESE-tagság legnagyobb előnye, hogy a kongresszusokon és a továbbképző tanfolyamokon kedvezményes részvételi díjat alkalmaznak és ezen felül a kongresszusi részvétel, utazás stb. támogatására is lehet pályázni. A 2017-es tagdíj különösen kedvezményes a PhD hallgatóknak (10 EURO) ill. a 35 év alattiaknak (20 EURO). Az aktív dolgozó ESE tagok 2017. évi csökkentett tagdíja 55 EURO (korábban 80 EURO volt). A részleteket ld:
  http://www.ese-hormones.org/membership/ordinary/fees.aspx >>

  Rendezvény kezdete: 2017.02.08.
  Rendezvény vége: 2017.02.10.
  Kategória: Nem MEAT rendezvények
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér u. 3-7., Danubius Hotel Flamenco
  A rendezvény Web oldala: http://esebasic2017.com/Page/WelcomeNote

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XII. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam (Budapest, 2016.12.01-03.)

  A Semmelweis Egyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság együttműködésével.

  Helyszín: Marriott Budapest Hotel

  Időpont: 2016. december 01–03.

  További részletes információk, online jelentkezés vagy letölthető jelentkezési lap a rendezvény weboldalán >>

  Program >>

  Rendezvény kezdete: 2016.12.01.
  Rendezvény vége: 2016.12.03.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Budapest, Marriott Budapest Hotel

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)PET/CT és PET/MR napjainkban

  A funkcionális képalkotás korában a pozitron emissziós tomográfia (PET) szerepe meghatározó. A tanfolyam célja a PET alapú hibrid technikák alkalmazásának ismertetése a különböző klinikai felhasználási területeken. A tanfolyam 50 kredit pontos és azok a kollégák is látogathatják, akik nem kreditpont szerzés céljából érdeklődnek.
  http://www.nmc.dote.hu/mont/hirek/20161128-1202_PETCT_PETMR_napjainkban.pdf >>

  További információ az Országos Onkológiai Intézet Oktatási titkárságon: Ábel Mónika, tel.:06-1-224-8772; oktatas@oncol.hu

  Rendezvény kezdete: 2016.11.28.
  Rendezvény vége: 2016.12.02.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek, Onkológia
  Helyszín: Budapest, Országos Onkológiai Intézet

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXIII. PECH (Zalaegerszeg, 2016.09.30 - 10.01.)

  Örömmel értesítjük Önöket, hogy a Zala Megyei Kórház Belgyógyászati Osztály szervezésében a XXIII. Pannon Endocrin Club Hétvége (PECH) 2016. szeptember 30-október 1. között Zalaegerszegen kerül megrendezésre. A konferencia belgyógyász, endocrinológus, diabetológus, háziorvos, sebész, gastroenterológus, bel. rehabilitáció, gyerekgyógyász, radiológus, szülészet szakvizsgákhoz akkreditált.

  A konferencia programja letölthető ide kattintva >>

  A konferencia csak előzetes jelentkezéssel, regisztrációval látogatható. A kreditpontok megszerzésére a konferencia részvételi díjának befizetése, valamint a tanfolyamot záró tesztvizsga sikeres elvégzése esetén van mód.

  A konferencia szervezői a résztvevők számára szállást nem biztosítanak (kivéve előadók és üléselnökök).
  Kedvezményes szállásfoglalás egyénileg intézhető a pechzeg2016@gmail.com e-mail címen. Kérjük a szálláskedvezmény igénybevételéhez foglaláskor a megjegyzés rovatba a PECH-et feltüntetni szíveskedjék! A visszajelzést a jelentkező e-mail címére visszaküldjük.
  A rendezvényre érkezők a Hotel saját parkolóját vehetik igénybe. A Hotel parkolói kapacitásán túl a Hotel körüli utcákban, parkolóházban térítésköteles parkolásra van lehetőség (telefonon és SMS-ben is fizethető).

  A konferencia helye: Hotel Arany Bárány- Télikert
  8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1.

  A konferencia ideje: 2016. szeptember 30- október 1.

  Részvételi díj: 25000 Ft (tartalmazza: a részvételt, 2 ebédet, szünetben kávé, üdítő fogyasztását és a gálavacsorát)

  A részvételi díj utalása: ZMK Belgyógyászati Osztályáért Alapítvány
  számlaszám: 10104961-64154362-00000003; Budapest Bank Rt.

  Jelentkezés: www.oftex.hu

  Jelentkezési határidő: 2016. szeptember 15.
  Esetbemutatások leadási határideje: 2016. július 31.

  Szobafoglalás: pechzeg2016@gmail.com; megjegyzés rovatba kérem írja be: PECH

  1 ágyas szoba: 13500 Ft/szoba reggelivel + IFA: 350 Ft/fő/éj
  2 ágyas szoba: 19000 Ft/szoba reggelivel + IFA: 350 Ft/fő/éj

  Amennyiben bármilyen kérdése van, kérem a pechzeg2016@gmail.com email címen tegye fel!

  Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

  Dr. med.habil Gasztonyi Beáta PhD.
  egyetemi magántanár,
  osztályvezető főorvos

  Dr Györkös Andrea
  részlegvezető főorvos

  Zala Megyei Kórház
  Belgyógyászati osztály

  Rendezvény kezdete: 2016.09.30.
  Rendezvény vége: 2016.10.01.
  Kategória: MEAT rendezvények
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: 8900 Zalaegerszeg, Széchenyi tér 1., Hotel Arany Bárány- Télikert

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Utrasound Meets Cytology - A Practical Course on the Manegement of Nodular Goiter (Mátraháza, 2017.04.06-08.)

  Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga Úr!

  2017. április 6-8-a között "Utrasound Meets Cytology - A Practical Course on the Manegement of Nodular Goiter" címmel egy 20 órás nemzetközi kurzust szervezünk Mátraházán, a Lifestyle Hotelben az Európai Pajzsmirigy Társaság támogatásával.

  A továbbképzés a pajzsmirigy ultrahang és citológia gyakorlati megvalósítására fókuszál. Így élő betegen történő ultrahang-vizsgálatra, a mintavétel modellen történő gyakorlására is lesz lehetőség. A kimerítő mikroszkópos gyakorlat alapja pedig egy 50,000 esetből történő válogatás. A szakmai anyagból ízelítőt mutat be a www.thyrosite.com. Itt egy havonta frissülő quiz-játékra invitáljuk az érdeklődőket. A játék két nyertese 200-200 Euro visszatérítést kap a részvételi díjból.

  A pajzsmirigy szakma vezető nemzetközi előadói fogadták el a meghívást. Az előadásokon többek között a molekuláris biológia, a sebészeti eljárást kiváltó alternatívákról és a Bethesda-rendszer gyakorlati alkalmazásáról is naprakész ismeretekre lehet szert tenni. Kevésbé gyakorlott kollégák számára egy előzetes internetes továbbképzésre lesz lehetőség a pajzsmirigy ultrahang és -citológia területén.

  A résztvevők száma 50 főben limitált. Ez egyrészt - reményeink szerint - szokatlanul barátságos és közvetlen légkört tesz lehetővé a résztvevők és a kurzus egész időtartama alatt jelen lévő előadók között. Másrészt az érdeklődők számára a korai regisztráció megfontolandó.
  Részleteket illetően a konferencia hivatalos honlapjait - http://www.uscyto.com >> és http://www.thyrosite.com >> - ajánljuk figyelmébe, másrészt a http://facebook.com/thyrosite >> oldalon is érdemes az új hírekre figyelni.

  Az első értesítő letölthető ide kattintva >>

  Nagy Endre és Solymosi Tamás a szervezőbizottság tagja


  Időpont: 2016.09.12.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Mátraháza
  A rendezvény Web oldala: http://www.thyrosite.com

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Gyermekendokrinológiai Szekció Tudományos Ülése (Gárdony, 2016.05.20-21.)

  Helyszín: Gárdony, Vital Hotel Nautis****
  Időpont: 2016. május 20-21.

  Kedves Kollégák!

  Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt 2016. májusában Gárdonyba, a Gyermekendokrinológiai Szekció ez évi tudományos ülésére.

  Az előző évek gyakorlatának megfelelően a kongresszus tudományos programjába sok érdekes témát várunk, tanulságos esetismertetéseket, aktualitásokat. A Kongresszus meghívott vendége és előadója Korbonits Márta professzor lesz Londonból, aki szombati napon vesz részt a rendezvényen. Ennek megfelelően, a korábbi évek gyakorlatától eltérően a referátumok megtartására a szombati napon kerül sor. A fesztelen, jókedvű, családias jelleget ez évben is szeretnénk megőrizni.

  Reméljük, hogy a színvonalas tudományos program mellett a májusi jó idő és igazi tavasz várja a résztvevőket a Velencei tó partján. A szombat délutánra tervezett meglepetés program részleteit még nem árulhatjuk el, de annyit elöljáróban, hogy nagy kár lenne kihagyni…

  A rendezvényen a részvétel ENDOPED és MEAT társasági tagok számára 2.000 Ft/fő.

  Kérjük, hogy a mellékelt jelentkezési lapot az előadási szándék jelzésével 2016. február 29-ig, a szerző(ke)t és címet legkésőbb 2016. április 15-ig beküldeni szíveskedjenek/szíveskedjetek.

  Baráti üdvözlettel:

  Dr. Luczay Andrea PhD
  az ENDOPED Szekció elnöke
  Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika, Budapest

  Dr. Halász Zita PhD
  (halaszzita@gmail.com)
  a 2016. évi ENDOPED Szervezője
  Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekklinika, Budapest

  Meghívó >>

  Jelentkezési lap >>


  Rendezvény kezdete: 2016.05.20.
  Rendezvény vége: 2016.05.21.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Gárdony, Vital Hotel Nautis****

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MEAT Közgyűlés (Szeged, 2016. május 5.)

  Tisztelt Tagtársunk, Kedves Kolléga!

  A Társaság vezetősége 2016. május 5-én (csütörtökön) 17 óra 40 percre tűzte ki a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság közgyűlését,

  amelyre meghívjuk, részvételére feltétlenül számítunk.

  Helyszín: MEAT XXVI. Jubileumi Kongresszusa
  Hunguest Hotel Forrás
  Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

  Regisztrálás a közgyűlésre: 16 óra 30 perctől

  Javasolt napirend:

  1. Vezetőségi beszámoló

  2. Előző évről szóló számviteli beszámoló, javaslat az éves költségvetésre

  3. Vita a beszámolókról és a költségvetésről, szavazás elfogadásukról

  4. Döntés a MEAT – Magyar Belorvosi Archívum kapcsolat folytatásáról vagy megszüntetéséről az Alapszabály 10.§ o) pontja szerint

  5. Egyebek

  A közgyűlés határozatképességéhez a tagok 50%-a +1 fő jelenléte szükséges. Amennyiben a fenti időpontban a közgyűlés nem lenne határozatképes, akkor a jogszabályok értelmében azonos napirenddel újra össze kell hívni. Ennek értelmében a - szükség esetén - megismételt közgyűlést 2016. május 5-én 18 órára hívjuk össze a fenti helyszínre. A megismételt közgyűlés a megjelentek létszámától függetlenül határozatképes.

  Aktív részvételére számítva, üdvözlettel

  Nagy V. Endre
  elnök

  Tóth Miklós
  főtitkár

  Horányi János
  pénztáros

  Időpont: 2016.05.05.
  Kategória: MEAT rendezvények
  Helyszín: Szeged, Hunguest Hotel Forrás

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)MEAT XXVI. Jubileumi Kongresszusa (Szeged, 2016.05.05-07.)

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság ezúton tisztelettel meghívja Önt és munkatársait a MAGYAR ENDOKRINOLÓGIAI ÉS ANYAGCSERE TÁRSASÁG XXVI. JUBILEUMI KONGRESSZUSÁRA, amely 2016. május 5-7. között Szegeden kerül megrendezésre.
  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság XXVI. Kongresszusának programja a belgyógyászati, gyermekgyógyászati és nőgyógyászati endokrinológia részterületeinek sokaságát tekinti át azzal a céllal, hogy átfogó ismereteket nyújtson a tudományterület új eredményeiről, a diagnosztikai eljárások és terápiás lehetőségek fejlődéséről.
  A Kongresszus kiemelt témái felkért előadók közreműködésével az agyalapi mirigy, mellékvese, pajzsmirigy, mellékpajzsmirigy és a gonádok betegségeivel foglalkoznak. A szakterület hazai kiválóságain kívül egyes fő témákról neves külföldi szakemberek adnak áttekintést. A rendezvény további programja az endokrinológia határterületeihez (diabetologia, andrológia, endokrin onkológia) tartozó aktuális témákat tűz napirendre. A programot mindezeken kívül a fő témákhoz kapcsolódó rövid előadások, poszter-bemutatók és szimpóziumok egészítik ki. Végül az endokrinológia jelenkori aktuális témáin kívül a programban a múlt felidézése is helyet kap, amihez a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság alapításának ötvenedik évfordulója teremt aktualitást.
  A szervezők őszintén remélik, hogy az endokrinológia széles területét átfogó témák és a kapcsolódó kulturális események vonzóvá teszik a rendezvény programját és a Tisztelt Kollégák részvételükkel hozzájárulnak a rendezvény sikeréhez.

  HELYSZÍN:
  Hunguest Hotel Forrás, 6726 Szeged, Szent-Györgyi Albert u. 16-24.

  FONTOS DÁTUM
  Online regisztráció határideje: 2016. május 1.

  ONLINE ABSZTRAKTBEJELENTÉS:
  http://meat2016.confreg.hu/documents/ >>


  ONLINE REGISZTRÁCIÓ:
  http://www.meat2016.confreg.hu >>


  A kongresszusra minden résztvevőnek előzetesen regisztrálnia kell, beleértve az absztraktot beküldő vagy meghívott előadókat és cégképviselőket is!

  KONGRESSZUSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK:
  http://hbltravel.hu/business/meat2016 >>


  Meghívó >>

  Szponzorációs díjcsomagok >>

  Végleges program >>

  Rendezvény kezdete: 2016.05.05.
  Rendezvény vége: 2016.05.07.
  Kategória: MEAT rendezvények
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Szeged, Hunguest Hotel Forrás

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Válogatott fejezetek a klinikai endokrinológiából (Budapest, 2016.04.08-09.)

  Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

  Az MH Egészségügyi Központ (MHEK) Endokrinológia Szakprofil továbbképzése 2016. első (a 2015/2016 tanév I. féléve) felében április 8-án (pénteken) és április 9-én (szombaton) kerül megrendezésre. Az endokrinológus szakorvosképzést, továbbképzést, belgyógyászok, gyermekgyógyászok, nőgyógyászok, háziorvosok, diabetológusok és PhD hallgatók képzését szolgálja (utóbbi vonatkozásban a Semmelweis Egyetem akkreditált kurzusa). A továbbképzés szabadon választható tanfolyamként akkreditálásra került. Sikeres tesztvizsga esetén az orvos résztvevők kreditpontot szereznek.

  Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. - Stefánia Palota - Díszterem - Bejárat a Zichy Géza utca felől.
  Parkolás ingyenes a környező utcákban.
  Megközelíthetőség: autóbusz 7, 73: Stefánia út; Trolibusz: 72, 75: Thököly út

  Célcsoportok:
  1) belgyógyászat
  2) csecsemő- és gyermekgyógyászat
  3) diabetológia
  4) endokrinológia
  5) háziorvostan
  6) szülészet-nőgyógyászat

  Tanfolyam jellege: szabadon választható

  OFTEX kódszám: SE-TK/2016.I./000249

  Kreditpont: 32 pont

  Szakdolgozók akkreditációja: SE-TK/2016.I./000249

  Kreditpont: 16 pont

  Továbbképző Tanfolyam szervezője:
  Kaposvári Krisztina New Instant Szervezőiroda
  T: 06 1/212-3014 F: 06 1/225-0304, M: 06 30/221-1513, E-mail: newirendezveny@newinstant.hu

  Tudományos információ:
  Prof. Dr. Góth Miklós (T: 1/475-2790, M: 30/828-1098)
  E-mail: gothmiklos@t-online.hu


  Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. március 10.!

  További részletes információk a rendezvény weboldalán >>

  Rendezvény kezdete: 2016.04.08.
  Rendezvény vége: 2016.04.09.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: 1143 Budapest, Stefánia út 34-36., Stefánia Palota - Díszterem
  A rendezvény Web oldala: http://newinst.wix.com/endokrin2016

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Az Európai Unió 4 éve megalakult gonadotropin releasing hormone (GnRH) konzorciumának 4. nemzetközi kongresszusa (Budapest, 2016.03.06-09.)

  A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (MTA) rendezésében kerül sor az Európai Unió 4 éve megalakult gonadotropin releasing hormone (GnRH) konzorciumának 4. nemzetközi kongresszusára (4th Scientific Meeting/Training School of the European GnRH Network).

  A jeles rendezvényre 26 ország részvételével az MTA Budavári Dísztermében, 2016.03.06. és 2016.03.09. között kerül sor.

  Információ a regisztrációról és programról a kongresszusi honlapon található: http://gnrh.koki.hu/

  Rendezvény kezdete: 2016.03.06.
  Rendezvény vége: 2016.03.09.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: Budapest, MTA Budavári Díszterme
  A rendezvény Web oldala: http://gnrh.koki.hu/

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)Hormontánc: a termékenységi nehezítettség és autoimmun eredetűnek tartott zavarok pszichoterápiás kezelése - a Magyar Hipnózis Egyesület képzése (Budapest, 2016.01.29.)

  Kedves Kolléga!

  Fogadja meghívásunkat a Magyar Hipnózis Egyesület soron következő képzésére, melynek címe: „Hormontánc: a termékenységi nehezítettség és autoimmun eredetűnek tartott zavarok pszichoterápiás kezelése”.

  A háromórás műhelyt Molnár Judit Eszter kiképző pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus tartja orvosok, pszichológusok, pszichoterapeuták számára. Orvosi és pszichológiai szempontból is szembetűnő, hogy a klasszikus alexanderi pszichoszomatikus korszak után mind több betegség sorolódik ma az „autoimmun eredetű” csoportba. Az endokrin rendszer – hormonjaink - tán a legérzékenyebben tükrözik a test és a psziché kapcsolódását. A hipnoterápia segíti és helyreállíthatja a testi-lelki folyamatok harmonikus működését. A termékenységi nehezítettségben mindig kulcsfontosságú az endokrin szinten megnyilvánuló belső hangolás a befogadásra. A pajzsmirigy, a hipofízis és a nemi hormonok harmonikus működése is javítható, sokszor helyreáll a visszafordíthatatlannak minősített autoimmun diagnózisokban.

  A workshop rövid bevezető után eseteken keresztül mutatja be a terápia hatékonyságát, a folyamatban jellegzetes témákat az álommunka és a hipnózis segítségével. A résztvevők aktivitására, eset megosztására és így a téma inspiráló, közös továbbgondolására számít az előadó.

  Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

  az MHE Vezetősége és Tanulmányi Bizottsága

  Dátum: 2016. január 29. (péntek) 10:00-13:00

  Helyszín: Péterfy Sándor Utcai Kórház – Tanácsterem (Bp. 1076, Péterfy Sándor utca 8-20., IV. emelet)

  Részvételi díj:
  Előzetes befizetés esetén 4000 Ft,
  Helyszínen 4500 Ft.

  A program CME akkreditációja folyamatban van.

  Jelentkezési lap >>

  Időpont: 2016.01.29.
  Szakterület(ek): Endokrinológia, anyagcsere betegségek
  Helyszín: 1076 Budapest, Péterfy Sándor u. 8-20., IV. emelet, Péterfy Sándor Utcai Kórház – Tanácsterem

 • Az ikonra kattintva az eseményt letöltheti a kalendárium programjába. (Például: Microsoft Outlook)XXII. PECH (Pécs, 2015.10.02-03.)

  Tisztelt Kolléga! Szeretettel meghívjuk Önt a XXII. Pannon Endokrin Club Hétvége - PECH2015 elnevezésű tudományos ülésünkre.

  Időpont 2015. október 2-3.

  Helyszín: Hotel Palatinus, Pécs, Király utca 5.
  http://www.danubiushotels.hu/szallodak-pecs/hotel-palatinus

  Előadás bejelenthető 2015.02.28-ig a klinika@somogy.hu címen.

  A tudományos program részletesen megtekinthető az alábbi honlapokon: http://www.pcongress.hu, http://www.pech2015.hu

  Főbb témáink:
  - Autoimmun pajzsmirigybetegségek
  - Pajzsmirigy műtétek – alternatívák, postoperatív gondozás
  - Oestrogen agyi hatásai
  - Férfi hypogonadismus korszerű szemlélete
  - Érdekes esetek bemutatásai

  Regisztráció: http://pcongress.hu/Congress/index/61 >>

  Akkreditáció:
  A tudományos program pontszerző, akkreditálása és a kreditpontok értékének meghatározása az orvosok és a szakdolgozók számára folyamatban van, az aktuális információk ugyancsak a honlapokon érhetők el.

  Részvételére feltétlenül számítunk!

  A szervezők nevében barátsággal:
  dr. Rucz Károly

  A meghívó letölthető ide kattintva >>
  A program letölthető ide kattintva >>

  Rendezvény kezdete: 2015.10.02.
  Rendezvény vége: 2015.10.03.
  Kategória: MEAT rendezvények
  Helyszín: Pécs, Király u. 5., Hotel Palat