Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
A MEAT legfrissebb hírei
 • MEAT Közgyűlés (Balatonalmádi, 2023.06.02.)

  Társasági 2023.05.23. 00:00
 • Felhívás a tagdíjak rendezésére

  Társasági 2023.05.12. 00:00
 • Pannon Endokrin Club Hétvége (PECH) (Zalakaros, 2023.10.06-07.)

  Társasági 2023.03.16. 00:00
 • A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság év végi körlevele – 2022. december

  Tisztelt Tagtársunk, Kedves Kolléganő, Kedves Kolléga!

  Szokásos körlevelünkben összefoglaljuk Társaságunk 2022. évi legfontosabb történéseit és az elkövetkező év fontosabb várható eseményeit.

  A tavaly bevált módon idén is már csak elektronikus formában juttatjuk el körlevelünket, csekket nem küldünk, Kérjük az éves tagdíj on-line befizetését vagy átutalását 2023. január 31-ig. (Részletes tagdíj-információ lejjebb.)

  A 2022-es év kiemelkedő nemzetközi endokrinológiai rendezvénye volt az Európai Endokrin Társaság 2022. májusban Milánóban megrendezett kongresszusa, melyen sajnálatosan kevés magyar kolléga tudott részt venni, a személyes jelenlét mellett az előadások egy része online formában volt elérhető. Az ESE 2022. május 23-át Első Európai Hormon Nap-nak nyilvánította. Az ESE által összeállított anyagot (Hormones in European Health Policies (White Paper)) eljuttatták az Európai Bizottság megfelelő szakembereihez a hosszútávú endokrin stratégia megalkotása céljából. A munkacsoport által kiemelt jelentőségűnek ítélt területek: obezitás, ritka betegségek, daganat és endokrin diszruptorok. A teljes szakmai anyag elérhető társaságunk honlapján.

  A hagyományosan megrendezésre kerülő továbbképzések mellett 2022-ben kiemelést érdemel a ROMPOLHU, amely román-lengyel-magyar angol nyelvű kongresszus első alkalommal 2022. október 13-15 között került megrendezésre a korábbi román-lengyel együttműködés kiterjesztéseként. A kongresszusnak Debrecen volt a házigazdája, a szervezőbizottságot Nagy Endre és Tóth Miklós vezette. A nemzeti endokrin társaságok országonként 6 előadót delegáltak a szimpóziumra. A rendezvényen 122 regisztrált kolléga és 63 szakorvosjelölt illetve orvostanhallgató vett részt. A MEAT pályázat alapján 19 tagjának részvételét térítette, az eseményt az ESE Small Meetings Grant-tel támogatta (2500 Euro).

  A MOTESZ megkeresésére, Török Dóra tagtársunk kezdeményezésére társaságunk aktív szerepet vállalt MOTESZ interdiszciplináris fórum szervezésében; „A gyermekkori daganatos betegséget túlélők hosszú távú gondozása” című rendezvényre 2022. október 26-án került sor a SE Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika tantermében.

  A MOTESZ a MEAT vezetőség javaslatára Bajnok Lászlót vezetőségi tagjává választotta.

  A MEAT 2022-es Ifjúsági Díját alapkutatás kategóriában Skrapits Katalin (Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet), klinikai kutatás kategóriában Turai Péter (Semmelweis Egyetem), nyerte el, a díjazottaknak gratulálunk, munkájukat a MEAT jövő évi kongresszusán mutatják be.

  A Flerkó-Bárdos Emlékérem szenior kategóriáját idén Igaz Péter nyerte el. A díj átadására a Magyar Anatómusok Társaságának 2022. évi konferenciáján Szegeden került sor.

  2022-ben a Pajzsmirigy Szekció új vezetőséget választott, a Szekció elnöke Kovács Gábor, titkára Reismann Péter lett. A Szekció 6 tagú vezetősége kidolgozta szervezeti és működési szabályzatát, amelyet a MEAT vezetősége egyhangúan elfogadott, a honlapon közzétett. Változás következett be további szekcióink vezetésében is, a Neuroendokrin Szekció új vezetője Hrabovszky Erik, a Gyerekendokrin Szekció új vezetője Luczay Andrea lett, ők képviselik szekciójukat állandó meghívottként a vezetőségi üléseken.

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság 2023. június 1–3. között, Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel Bál Resort****-ban rendezi XXIX. Kongresszusát, melynek hagyományos célja az endokrinológia legújabb eredményeinek bemutatása. A kongresszus díszvendége lesz az ESE elnöke, Martin Reincke professzor és Josef Köhrle professzor, akiket a vezetőség a MEAT tiszteletbeli tagja címre javasolt. Szeretettel várunk minden kedves kollégát a jövő évi kongresszusra!

  A balatonalmádi kongresszuson fogjuk átadni a társaság legnagyobb elismerését, a „Magyar Endokrinológiáért” Emlékérmet továbbá a Szabolcs István professzorról elnevezett, a pajzsmirigybetegségek kutatása ill. a pajzsmirigybetegségek kimagasló hazai ellátásának elismerését szolgáló, újonnan alapított MEAT díjat.

  Ezúton is felhívjuk Tagtársaink figyelmét megújult, mobil eszközökre is optimalizált honlapunkra. Mód van hirdetések (reklám, álláshirdetés, álláskeresés) elhelyezésére is. Az európai és tengerentúli pályázati felhívásokat is rendszeresen közzétesszük.

  Tagnyilvántartásunk a MEAT honlapján (www.endokrinologia.hu) elérhető, ahol adatait mindenki ellenőrizheti és módosíthatja. Kérjük, hogy ezzel kapcsolatban az esetleges problémákat Társaságunk pénztárosának, Horányi Jánosnak e-mailen szíveskedjenek jelezni: horanyi.janos@med.semmelweis-univ.hu. Kérünk minden tagtársat, hogy adatait szíveskedjék ellenőrizni és az új EU rendelet (GDPR) értelmében a honlapra történő belépés után – ha még nem tette meg – nyilatkozzon adatai kezeléséről. Ezen alkalommal kérjük, hogy ellenőrizzék tagságukat a MEAT szekcióiban is (Anyagcsere, Gyermekendokrin, Neuroendokrin, Pajzsmirigy Szekciók és Fiatal Endokrinológusok Csoportja), jelentkezzenek a szakterületükhöz legközelebb álló szekciókba. Az ellenőrzést a tagdíj-befizetésekre is szíveskedjenek kiterjeszteni, és az esetleges elmaradást pótolni. Lehetséges a tagdíj online bankkártyás befizetése a MEAT honlapján – www.endokrinologia.hu - keresztül. (A befizetésre átutalással is lehetőség van a társaság OTP 11709002-20002932 számlájára.)

  Alapszabályunk értelmében kérjük, hogy a tagdíjat 2023. január 31-ig szíveskedjen befizetni.

  Az egy naptári évre szóló tagdíjak:

  - 30-65 évesek                        3000,- Ft

  - 30 év alattiak                       1000,- Ft

  - 65 éven felüliek                         0,- Ft

  A tagdíj-kategóriát mindig a tárgyév január elsejei állapot szerint kell megállapítani.

  A MEAT tagjai igen jutányos éves tagdíjjal lehetnek az ESE tagjai, az összes ezzel járó kedvezménnyel (a részleteket ld. http://www.ese-hormones.org/membership). Az ESE támogatást nyúlt az európai endokrin szakvizsgát megszerezni kívánók számára is (https://www.ese-hormones.org/education/european-board-examination/ese-examination-grant/). Az ESE pályázatokhoz ESE-tagság szükséges, az éves tagdíj azonban megfizethető mértékű (fiatal endokrinológusoknak, PhD-hallgatóknak 10 Euro/év). Az ESE tagjai ingyenes online hozzáférést kapnak az ESE lapjaihoz, így az European Journal of Endocrinology-hoz is.

  A következő év hazai és nemzetközi endokrinológiai rendezvényeiről honlapunkon részletes tájékoztatás olvasható. Kiemeljük az Európai Endokrin Társaság 2023. május 13-16. között Isztambulban megrendezendő kongresszusát (https://www.ese-hormones.org/events-deadlines/european-congress-of-endocrinology/ece-2023/). Az előadásbejelentés határideje: 2023. 01. 23. A regisztráció már elkezdődött, a kedvezményes regisztráció határideje március 20. (super early bird) illetve április 18. (early bird). Az elfogadott absztraktot bejelentő 40 évnél fiatalabb kollégák számára ez évben is ESE-regisztrációs díjpályázatot tervezünk.

  A 2023. évi Ifjúsági Díj pályázat felhívását honlapunkon 2023. elején tesszük közzé. Publikációs díj támogatásra folyamatosan lehet pályázni.

  2022. december 27.

   

  Minden kedves Tagtársunknak Boldog Új Évet Kívánunk!

  Tisztelettel:

  Tóth Miklós elnök, Mezősi Emese főtitkár, Horányi János pénztáros

  Társasági 2022.12.27. 00:00
 • MEAT Kongresszus (Balatonalmádi, 2023.06.01-03.)

  Tisztelt Kollegák!

  A Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság 2023. június 1–3. között, Balatonalmádiban, a Hunguest Hotel Bál Resort****-ban rendezi XXIX. Kongresszusát, melynek hagyományos célja az endokrinológia legújabb eredményeinek bemutatása.

  A kongresszus fő témái:

  - A bél mikrobiom neuroendokrin vonatkozásai
  - A stressz endokrinológiája
  - Endokrin betegségek kezelése a várandósság alatt
  - A pajzsmirigy daganatok és a neuroendokrin daganatok ellátása
  - A mellékvese betegségek gyakorlati vonatkozásai
  - Meddőség
  - Obesitas
  - Lipodystrophia
  - Veleszületett anyagcsere betegségek

  WEBOLDAL
  SZAKMAI PROGRAM
  RÉSZVÉTELI DÍJAK, REGISZTRÁCIÓ

  Kedvezményes jelentkezési határidő: április 6.

  Szeretettel várunk minden kedves kollégát a MEAT kongresszusra!

  A Szervezők nevében:

  Prof. Dr. Mezősi Emese, a MEAT főtitkára, a programbizottság elnöke - Prof. Dr. Tóth Miklós, a MEAT elnöke - Dr. Bertalan Rita PhD., a szervező bizottság elnöke

  Kongresszusszervező iroda:

  Club Service Kft.
  E-mail: meat2023@clubservice.hu 

   

  Társasági 2022.11.21. 00:00
 • MEAT Pajzsmirigy Szekció SZMSZ-e és Szabolcs István emlékdíj felhívása

  Tisztelt Szekciótagok, kedves Kollégák!

  A MEAT legutóbbi vezetőségi ülése elfogadta a Pajzsmirigy Szekció Szervezeti és Működési Szabályzatát, melynek végleges formája megtekinthető ide kattintva.

  Ezenfelül a MEAT vezetősége támogatta a Szekció javaslatát Szabolcs István emlékdíj alapításra! Az emlékdíjjal kapcsolatos információkat szintén megtekinthetik ide kattintva

  Szeretnénk kérni Tagjainkat, hogy az emlékdíj feltételei alapján tegyenek javaslatot a díjazottra. A jelölt nevét és a jelölést alátámasztó rövid indoklást kérem, hogy email-ban a Szekció titkárának küldjék el: Reismann Péter, email: reismann.peter@med.semmelweis-univ.hu

  A jelölés határideje 2022. november 15.

  Üdvözlettel, Pajzsmirigy Szekció Vezetősége

  Társasági 2022.10.24. 00:00
 • MEAT Pajzsmirigy Szekciójának Szervezeti és Működési Szabályzat tervezete

  Tisztelt Kolléga!

  A MEAT Pajzsmirigy Szekció Vezetősége összeállított egy Szekció Szervezeti és Működési Szabályzat tervezetet. Ezen tervezetet megtekinthető ide kattintva

  Kérjük, hogy olvassa át, és véleményét, módosítási javaslatát a tervezettel kapcsolatban a Szekció titkárának Dr. Reismann Péternek jutassa el a következő emailcímre: reismann.peter@med.semmelweis-univ.hu

  A Szabályzatot a 18. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam keretén belül, 2022. november 25-én pénteken 18:15-18:40 közötti Szekció ülésen tervezzük elfogadtatni! Megjelenésére feltétlenül számítunk!

  A 18. Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam 2022. november 24-26. között a Radisson Blu Béke Hotelben kerül megrendezésre.

  Üdvözlettel,

  Dr. Kovács Gábor László Pajzsmirigy Szekció Elnök - Dr. Reismann Péter Pajzsmirigy Szekció Titkár

  Társasági 2022.09.14. 00:00
 • Flerkó-Bárdos emlékérem szenior kategóriáját idén Dr. Igaz Péter nyerte el.

  Flerkó-Bárdos emlékérem szenior kategóriáját idén Dr. Igaz Péter nyerte el. A díj átadására a Magyar Anatómusok Társaságának 2022. évi konferenciáján Szegeden került sor, 2022.09.01-jén.

  Az elismeréshez gratulálunk, és a munkájában további sikereket kívánunk!

  A MEAT vezetősége

   

  Társasági 2022.09.05. 00:00
 • Sikeresen lezajlott a Papillon nemzetközi pajzsmirigy ultrahang tanfolyam

  Hazai kezdeményezésre, Solymosi Tamás szakmai irányításával 2021. október 1 és 2022. május 31 között zajlott az Európai Pajzsmirigy Társaság által is elismert online ultrahang tanfolyam. A 104 regisztrált résztvevő 4 kontinens 25 országában, minden második csütörtökön este ült a számítóépe elé, hogy találkozzon a világ vezető pajzsmirigy ultrahang szakembereivel. Az előadók között volt Cosimo DuranteMurat Faik Erdogan, Andrea Frasoldati, Laurence Leenhardt, Fabrice Menegaux, Rose NguEnrico Papini, Ralf Paschke, Gilles Russ, Fernando Schmitt és Philippe Vielh. Hazánkat Csajbók Éva, Mezősi Emese, Nagy V. Endre, Tóth Arnold és Tóth Erika képviselte. A kurzust Solymosi Tamás vezette.

  Május végén két napra Budapestre érkeztek, akik a gyakorlati részre is jelentkeztek. A gyakorlatvezetők három fős csoportok munkáját irányították. Naponta minden „hallgató” endokrinológus 8-8 beteget vizsgált meg. A gyakorlatvezetők Augusztin Attila, Csajbók Éva, Kovács Gábor, Molnár Krisztián, Reismann Péter, Rucz Károly és Tóth Arnold voltak.

  A Papillon ultahang tanfolyam részletei megtekinthetők a thyrosite.com oldalon, ahol a fejezetek egyike, a “Nodular goiter” jelszó nélkül is elérhető.

  A tanfolyamot szeptembertől újra megtartják, ezzel kapcsolatban hamarosan tájékoztató jelenik meg a thyrosite.com oldalon. A MEAT tagok ebben az évben is kedvezményesen regisztrálhatnak majd.

  Társasági 2022.06.08. 00:00
 • A MEAT tájékoztatója a hazánkban jelenleg elérhető COVID19 védőoltásokkal kapcsolatban (2021.03.30.)

  Magyarországon 2020.12.26-a óta elérhetőek a SARS-CoV-2 vírus ellen aktív immunizálást biztosító oltóanyagok a vírus által okozott COVID-19 fertőzés megelőzésére.

  A MEAT 2021.03.30-i tájékoztatója a hazánkban jelenleg elérhető COVID19 védőoltásokkal kapcsolatban megtekinthető ide kattintva

   

   A kép lementhető jobb egérgomb kattintás / Kép mentése másként paranccsal.
  Bal egérgomb kattintásra a teljes .pdf tájékoztató megnyitható, melynek végén megtalálható ez a táblázat is.

   

  Társasági 2021.03.30. 00:00